Rabarber met honing en sinaasappel
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 508 kcal
- 12 g eiwit
- 24 g vet
- 61 g koolhydraten
Ingrediënten
- 750 g rabarber
- 1 grote sinaasappel
- 5 eetlepels honing
- 100 g suiker
- 2 eetlepels maïzena
- 1 eetlepel boter
- 100 g amandelschaafsel
- 400 ml Turkse yoghurt
Bereiden
Was de rabarber en snijd de stengels in schuine stukken van 4-5 cm. Was de sinaasappel, dep hem droog en rasp de schil eraf. Knijp het sap uit de sinaasappel. Breng de rabarber met de honing, de suiker, de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap in een ruime pan aan de kook.
Meng de maïzena met 2-3 eetlepels koud water. Breng de rabarber aan de kook, voeg al roerend de maïzena toe en laat al roerend ca. 3 minuten koken. De rabarber moet zacht worden maar nog niet helemaal uit elkaar vallen. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Verhit de boter in een pan en bak er het amandelschaafsel goudbruin in. Laat afkoelen op keukenpapier. Serveer de rabarber met de yoghurt en strooi er het amandelschaafsel overheen.
Kookboek
Het recept 'Rabarber met honing en sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...
foodies kookboek
diverse auteurs
Ter ere van het honderdste nummer van 'foodies' verschijnt nu het 'foodies kookboek'. De honderd beste recepten uit 'foodies' verzameld in een heerlijk... lees verder
© Nieuw Amsterdam