Pecorino met radicchio, druiven, vijgen en walnoten
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eetlepels lindehoning
- 1 krop radicchio (300-400 g), bladeren gebroken
- 250 g gerijpte pecorino (bij voorkeur van Sardinië), in plakjes
- 2 gedroogde vijgen, in partjes
- 24 halve walnoten
- 350 g witte druiven, gehalveerd en pitjes verwijderd
- extra vergine olijfolie
Bereiden
Warm de honing zachtjes op in een kleine pan tot hij vloeibaar wordt.
Breng de radicchiobladeren op smaak met olijfolie en zout.
Verdeel de radicchio, pecorino, vijgen, walnoten en druiven over vier borden.
Besprenkel alles met de opgewarmde honing en serveer.
Tip
Snijd voor een lekker alternatief 12 verse vijgen bij en maak een kruisje in de top van elke vrucht. Leg de vijgen op een groot rechthoekig stuk bakpapier. Bestrooi en besprenkel ze met een snufje rietsuiker, het sap van ½ citroen, 1 eetlepel pijnboompitten en 2 takjes tijm, vouw de zijkanten van het bakpapier over de vijgen heen en vouw het papier als een pakketje dicht. Leg het pakketje op een bakplaat en zet het 10 minuten in een tot 150 °C / gasstand 2 voorverhitte oven. Open het pakketje en strooi er 200 g witte, doormidden gesneden druiven en 200 g gerijpte, in blokjes gesneden geitenkaas over. Vouw het pakketje weer dicht en zet het nog 10 minuten in de oven. Verwijder de takjes tijm, besprenkel met balsamicoazijn en dien op.
Kookboek
Het recept 'Pecorino met radicchio, druiven, vijgen en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...
Eataly
diverse auteurs
Dit prachtige, uitgebreide kookboek bevat 300 van de beste recepten uit het hedendaagse Italiaanse koken. Fantastische en tegelijkertijd toegankelijke recepten en... lees verder
© Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Food Editore / Piermichele Borraccia