Salade van radicchio en appel met kappertjes en kipfilet
- 2 personen
- 15 min
- waardering 8,3
- Lunchgerecht
- Frans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 100 g radicchio, in grove repen gesneden en afgespoeld onder lauwwarm water (zo verliezen de bladeren hun bittere smaak)
- 1 appel, geschild (klokhuis verwijderd) en in smalle partjes
- 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en grof gesneden
- 2 kipfilets, in de lengterichting in 3 stukken
- 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- voor de dressing
- 2 eetlepels pompoenpittenolie
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 theelepel Dijon-mosterd
Bereiden
Meng voor de dressing de pompoenpittenolie, limoensap, honing, mosterd en zout en peper goed door elkaar. Meng radicchio, appelpartjes, kappertjes en bovenstaande dressing eveneens goed.
Wrijf de kipfilets in met de Provençaalse kruiden en met peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kipfiletreepjes in ca. 5 minuten gaar. Haal ze uit de pan en bestrooi ze met zout.
Kookboek
Het recept 'Salade van radicchio en appel met kappertjes en kipfilet' is afkomstig uit het kookboek...
Koken op de golven
Claudia Seifert
'Koken op de golven' laat zien hoe je aan boord de smakelijkste gerechten kunt bereiden. Weinig kookboeken combineren de specifieke behoeften en... lees verder
© Uitgeverij Becht