Catalaanse ratatouille van Onno Kleyn
bereiden
Ingrediënten
- 2 uien, in dikke plakken
- 1 groene en 1 rode paprika, in repen
- 1 glas olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 aubergines, in blokjes
- 5 tomaten, ontveld en in stukken
Bereiden
Bak de ui en paprika in de olie tot de ui glazig wordt. Bak de knoflook mee tot hij goudgeel kleurt.
Voeg de aubergine toe en bak tot de olie verdwenen is (de aubergine zuigt hem op). Doe de tomaten erbij, voeg zout toe en dek af.
Laat op laag vuur 10 minuten garen. Roer in die tijd niet of nauwelijks, want de groenten moeten heel blijven. Haal daarna het deksel van de pan en laat nog een poosje pruttelen om het teveel aan vocht kwijt te raken.
Tip
Als je de groenten klein snijdt en het vocht niet laat indampen, is het een saus die bij geroosterd vlees gegeten kan worden.
Kookboek
Het recept 'Catalaanse ratatouille van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...
Reiskookboek Spanje
Onno Kleyn
Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. Plus genieten van al het heerlijke dat Spanje biedt, zoals gazpacho, paella, tapas en ensaladas
... lees verder © UnieboekRatatouille tips
Reacties op dit recept
- marleen Heerlijk, eenvoudig gerecht. Gegeten met aardappel-kaaspannenkoekjes. Een recept om te bewaren!