Ratatouille nicoise

4 personen
bereiden

waardering 8,3obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 à 4 eetlepels olijfolie
  • 3 grote uien, in dunne ringen
  • 4 aubergines, ongeschild en in stukken
  • 4 courgettes, ongeschild en in stukken
  • 500 g tomaten, in stukken
  • 2 paprika's, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bouquet garni (peterselie, tijm, laurier)

Bereiden

Verhit de olijfolie in een pan. Doe hier eerst de uienringen in en 1 minuut later alle stukken groente, met de teentjes knoflook, het bouquet garni, zout en peper. Leg er een deksel op. Laat 1 uur à 1 uur en 30 minuten stoven. Als er te veel vocht in de pan is, haalt u het deksel er halverwege de bereiding af. Verwijder het bouquet garni voor het serveren.

Tips

Roer tijdens de bereiding door de ratatouille of temper het vuur, want dit gerecht heeft de neiging om aan te zetten aan de bodem van de pan, vooral door de aanwezigheid van de aubergines. Je kunt ratatouille ook stoven door deze in het midden van de oven te schuiven (op 150 °C of thermostaatstand 5). Haal het deksel er op het einde een beetje vanaf, om overmatig vocht te laten verdampen. Je kunt ratatouille ook gekoeld serveren, als voorgerecht.

Kookboek

Het recept 'Ratatouille nicoise' is afkomstig uit het kookboek...

De kleine cuisine, 350 klassiekers uit de Franse Keuken

Meer dan 350 oerfranse, overheerlijke recepten werden gebundeld in dit compacte kookboek van de grande dame

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Ratatouille tips