Marokkaans gekruide ratatouille
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 200 g gare kikkererwten (mag uit blik)
- 2 uien, in grote stukken
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- olijfolie
- 2 wortelen, in grote stukken
- 2 paprika's, in grote stukken
- 2 koffielepels komijnzaad
- 1 koffielepel paprikapoeder
- ¼ koffielepel cayennepeper
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 1 courgette, in grote stukken
- 100 g rozijnen
Bereiden
Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
Stoof de uien en de knoflook in wat olijfolie en voeg de wortelen toe.
Voeg, als de wortelen beetgaar zijn, de paprika's toe. Laat de groenten eventjes doorstoven en voeg dan de specerijen en de tomaten toe.
Voeg, wanneer de groenten bijna gaar zijn, de courgette, de kikkererwten en de rozijnen toe. Laat alles nog even pruttelen.
Kookboek
Het recept 'Marokkaans gekruide ratatouille' is afkomstig uit het kookboek...
Veggie voor starters
Miki Duerinck & Kristin Leybaert
Dit kookboek is een gids om anders te leren koken, met groenten in de hoofdrol. Je krijgt een overzicht van wat er allemaal mogelijk is in de vegetarische... lees verder
© Standaard UitgeverijRatatouille tips
Reacties op dit recept
- lIïz Dit lijkt veel op hoe ik tajine maak alleen dan doe ik er wat kip ofzo bij.