Marokkaans gekruide ratatouille

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g gare kikkererwten (mag uit blik)
  • 2 uien, in grote stukken
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • olijfolie
  • 2 wortelen, in grote stukken
  • 2 paprika's, in grote stukken
  • 2 koffielepels komijnzaad
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • ¼ koffielepel cayennepeper
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 courgette, in grote stukken
  • 100 g rozijnen

Bereiden

Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.

Stoof de uien en de knoflook in wat olijfolie en voeg de wortelen toe.

Voeg, als de wortelen beetgaar zijn, de paprika's toe. Laat de groenten eventjes doorstoven en voeg dan de specerijen en de tomaten toe.

Voeg, wanneer de groenten bijna gaar zijn, de courgette, de kikkererwten en de rozijnen toe. Laat alles nog even pruttelen.

Kookboek

Het recept 'Marokkaans gekruide ratatouille' is afkomstig uit het kookboek...

Veggie voor starters

Miki Duerinck & Kristin Leybaert

Dit kookboek is een gids om anders te leren koken, met groenten in de hoofdrol. Je krijgt een overzicht van wat er allemaal mogelijk is in de vegetarische... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Ratatouille recept tips

Reacties op dit recept

  • lIïzDit lijkt veel op hoe ik tajine maak alleen dan doe ik er wat kip ofzo bij.

    reageren