Beboterde sperziebonen met sjalotjes

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g sperziebonen, afgehaald
  • 30 g boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd

Bereiden

Breng een pan gezouten water aan de kook en blancheer hierin de bonen 4-5 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Dompel ze dan in een kom ijskoud water. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier.

Smelt de boter in een koekenpan op matig vuur. Voeg de sperziebonen en sjalot toe en bak ze 2-3 minuten, tot ze nog een beetje beet hebben en goed met boter bedekt zijn. Bestrooi het gerecht met zout en peper en serveer het.

Kookboek

Het recept 'Beboterde sperziebonen met sjalotjes' is afkomstig uit het kookboek...

Het Franse brasserie kookboek

Daniel Galmiche

In 'Het Franse brasserie kookboek' staan meer dan 90 recepten van brasserie-favorieten als bouillabaise, traditionele uiensoep, onweerstaanbare mousse... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Sperziebonen recept tips

Reacties op dit recept

  • MarcoLekker makkelijk te maken en zeer smakelijk, lekker met een bal gehakt en een gepofte aardappel.

    reageren