Pittige spinazie

2 personen
bereiden

waardering 8obv 15 waarderingen

Bevat per portie

130 kcal
5 g eiwit
10 g vet
4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 500 g verse spinazie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels sambal

Bereiden

Was de spinazie in ruim water. Laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken.

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe. Fruit de ui met de sambal even aan.

Schep de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.

Het recept 'Pittige spinazie' wordt je aangeboden door . Beeld: momo2050 | Shutterstock.com

Spinazie tips

Reacties op dit recept

  • W Heerlijk! Ik had er nog wat pijnboompitten bij gedaan en kipfilet, maar dat terzijde...
    • Adrie Eet je hier gekookte aardappelen bij?
    • Catharina Beijk Ik zou er gekookte aardappelen of krieltjes bijdoen en een lekker stukje vlees.
  • Jeannette Ik gruwelijk spinazie, zelfs ook uit blik. Maar vorige jaar in Borneo at ik weer spinazie maar wel erg vers en pittig terwijl ik eerst niet wist dat spinazie was. Tot gisteren wil ik weer proberen met spinazie, mijn man vond deze recept en kook voor ons. Verrukkelijk en ik ga deze recept zeer zeker regelmatig maken. Bedankt!
  • Michel Er staat een vegetarisch recept. Maar met zalm ook heerlijk hoor, eet smakelijk.