Spinazie met krielaardappeltjes

4 personen
bereiden

waardering 8obv 48 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g verse spinazie, gewassen
  • 1 kg krielaardappeltjes, in de schil
  • 25 g boter
  • mespuntje nootmuskaat
  • 4 eieren, hardgekookt
  • klein handje peterselie, kleingesneden

Bereiden

Leg de spinazie in een grote pan met een beetje kokend water. Kook de spinazie op laag vuur ongeveer 5 minuten, met een deksel op de pan, tot de spinazie zacht is.

Verhit boter in de pan en bak de krielaardappeltjes in 10 minuten gaar.

Giet de spinazie in een vergiet goed af, probeer zoveel mogelijk water uit de spinazie te halen. Druk zo nodig aan met een schoteltje.

Snijd de spinazie fijn en meng de boter en nootmuskaat erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Leg de aardappels en de spinazie op vier borden. Garneer de spinazie met ei en de aardappeltjes met peterselie.

Variatietip

Spinazie leent zich ook prima voor roerbakgerechten. Verhit olijfolie in een pan en laat 6 ansjovisfilets smelten met 1 teentje knoflook (fijngehakt). Voeg de spinazie toe en haal direct uit de pan wanneer deze geslonken is.

Kookboek

Het recept 'Spinazie met krielaardappeltjes' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijk Hollands

'Heerlijk Hollands' laat je opnieuw kennismaken met heerlijke producten en recepten van Hollandse bodem. Altijd al het recept willen hebben van die echte Haagse

... lees verder

© Caplan Books

Spinazie tips

Reacties op dit recept

  • Mary 500 gram spinazie voor 4 personen, moet dit niet voor 2 personen zijn? Anders lijkt het me wel erg weinig.
    • florent Ja dat vind ik ook heel weinig voor 4 personen.
    • Johan Dan neem je toch gewoon wat meer spinazie, net wat je lekker vindt...
  • ton De spinazie moet je even "koken", afgieten en dan bakken met een beetje boter of margarine. Dan krimpt de spinazie niet meer. De kruiden er op het laatst bij doen. De krieltjes eerst koken en daarna confijten met ganzevet en bestrooien met zeezout. Ipv zeezout kan ook roomboter gebruikt worden. Mooie glanzende knapperige aardappeltjes in de schil!
  • Marinette Ik kook mijn spinazie nooit want anders verlies je de beste smaak. Boter laten smelten in een pan, gesnipperde look en fijngesnipperde ui toevoegen en beetje glazig laten worden. Rauwe, gespoelde spinazie toevoegen en even laten stoven. Kruiden met peper, zout en beetje nootmuskaat. Heerlijk !
  • Rita Nog lekkerder, roerbakken met een uitje, knoflook in de olijfolie, klaar in 2 minuten.
  • Winifred Ton, in plaats van ganzenvet kan ook roomboter gebruikt worden, anders wordt het te zout ha ha.
  • melanie Onze kinderen hebben er erg graag mini gehaktballetjes in en pindasaus bij!
    • Britt Pindasaus?
  • Annelies Simpel, maar lekker en gezond.
  • Gustav Ik vind dit recept erg spartaans.