Spinazie met krielaardappeltjes
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g verse spinazie, gewassen
- 1 kg krielaardappeltjes, in de schil
- 25 g boter
- mespuntje nootmuskaat
- 4 eieren, hardgekookt
- klein handje peterselie, kleingesneden
Bereiden
Leg de spinazie in een grote pan met een beetje kokend water. Kook de spinazie op laag vuur ongeveer 5 minuten, met een deksel op de pan, tot de spinazie zacht is.
Verhit boter in de pan en bak de krielaardappeltjes in 10 minuten gaar.
Giet de spinazie in een vergiet goed af, probeer zoveel mogelijk water uit de spinazie te halen. Druk zo nodig aan met een schoteltje.
Snijd de spinazie fijn en meng de boter en nootmuskaat erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Leg de aardappels en de spinazie op vier borden. Garneer de spinazie met ei en de aardappeltjes met peterselie.
Variatietip
Spinazie leent zich ook prima voor roerbakgerechten. Verhit olijfolie in een pan en laat 6 ansjovisfilets smelten met 1 teentje knoflook (fijngehakt). Voeg de spinazie toe en haal direct uit de pan wanneer deze geslonken is.
Kookboek
Het recept 'Spinazie met krielaardappeltjes' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijk Hollands
Thea Spierings
'Heerlijk Hollands' laat je opnieuw kennismaken met heerlijke producten en recepten van Hollandse bodem. Altijd al het recept willen hebben van die echte Haagse... lees verder
© Caplan Books