Spinazie met eieren uit de oven
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kg verse spinazie
- 50 g boter
- 250 ml koksroom
- 4 eieren
- versgeraspte nootmuskaat
- 3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de taaie steeltjes van de spinazie, was het blad in ruim koud water en hak het grof. Smelt de boter in een grote pan, doe de spinazie erbij en laat hem al roerend slinken. Laat hem uitlekken in een vergiet en vang het vocht op.
Doe de spinazie in een ingevette ovenschaal en giet de koksroom erover. Maak vier kuiltjes in de spinazie en breek boven elk een ei. Kook het spinazievocht in en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat; giet het in de schaal met de spinazie. Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet de schaal 15-20 minuten in de oven, tot de eieren zijn gestold.
Kookboek
Het recept 'Spinazie met eieren uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Maxine Clark's Italiaanse keuken
Maxine Clark
Dit boek is een professionele gids voor alle belangrijke technieken en ingrediënten van de Italiaanse keuken. Maxine verzamelde de recepten tijdens haar vele... lees verder
© Tirion Uitgevers