Stamppot van rauwe spinazie met lente-uitjes en lamsworstjes
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 750 g aardappelen
- 500 g lamsworstjes (merquez of sucuklu)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 50 g boter
- 125 ml melk
- 250 g spinazie
- 1 bosje lente-uitjes, in dunne ringen
Bereiden
Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Giet ze af en stoom ze droog in een pan die op een kookplaatje op een laag vuur wordt gezet.
Bak terwijl de aardappelen koken de worstjes rondom bruin en gaar in de olie. De baktijd hangt af van de dikte van de worstjes; reken op ongeveer 15 minuten bij een middelhoog vuur.
Pureer de aardappelen. Klop er beetje bij beetje de warme melk en de boter door. Schep de spinazie en lente-uitjes door de puree.
Warm de stamppot even door en breng hem op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in een warme schaal. Leg de worstjes erop en giet het braadvet eroverheen.
Lamsworstjes
Lamsworstjes zijn te koop bij Turkse en Marokkaanse slagers, die ook sucuklu, worstjes gemaakt van een mengsel van lams- en rundvlees, verkopen.
Kookboek
Het recept 'Stamppot van rauwe spinazie met lente-uitjes en lamsworstjes' is afkomstig uit het kookboek...
Stamppotten
Anne Scheepmaker
'Stamppotten' bevat behalve zalige vlees- en visstamppotten natuurlijk ook vegetarische stamppotten en een groot aantal internationale stamppotten. Van frisse zomer... lees verder
© Uitgeverij Becht