Spinazie à la crème
bereiden
Ingrediënten
- 2 kg spinazie
- 30 g boter
- 100 ml crème fraîche
Bereiden
Breng water aan de kook in een grote pan. Haal de steeltjes van de spinazie en was de groente met veel water. Doe de spinazie in het kokende water en laat 5 minuten koken. Giet af en duw het water stevig eruit.
Doe met de boter in een pan. Roer 2 à 3 minuten met een houten lepel, op hoog vuur, zodat de spinazie wat droger wordt. Voeg driekwart van de crème fraîche toe, zout en peper. Leg er een deksel op en stoof 10 minuten heel zacht.
Roer de rest van de crème fraîche door de spinazie vlak voordat u het gerecht op tafel zet.
Tips
Om de smaak van de spinazie pittiger te maken, kun je geraspte nootmuskaat toevoegen: een mespuntje, maar vooral niet meer! Maak de spinazie goed droog voordat je de crème fraîche toevoegt, anders komt er water uit en gaat de crème fraîche verloren.
Kookboek
Het recept 'Spinazie à la crème' is afkomstig uit het kookboek...
De kleine cuisine, 350 klassiekers uit de Franse Keuken
Françoise Bernard
Meer dan 350 oerfranse, overheerlijke recepten werden gebundeld in dit compacte kookboek van de grande dame
... lees verder © Uitgeverij LannooSpinazie tips
Reacties op dit recept
- Sabine 2 kg spinazie?! en verder valt het mij op dat alle nieuwe recepten uit de nieuwsbrief altijd een 7,5 scoren op basis van 2 waarderingen...
- Juliette Het is zeker onnodig om de spinazie te koken je kunt dit gewoon in een pot sueren met boter en een teentje look tot alles is gekrompen.