Geroosterde spruitjes met komijnzaad en zoete sojamarinade
3 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 350 g spruitjes, schoongemaakt
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel djinten (gemalen komijnzaad)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 teentje knoflook, ongepeld
Bereiden
Verwarm de heteluchtoven voor tot 200 °C.
Meng de spruitjes met de olie en leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat. Bestrooi met een flinke snuf zout en de komijn en hussel goed door.
Mix de sojasaus met de ahornsiroop en sprenkel over de spruitjes. Halveer de knoflookteen en steek tussen de spruitjes.
Rooster zo'n 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Geroosterde spruitjes met komijnzaad en zoete sojamarinade' is afkomstig uit het kookboek...
Vegan Comfort
Milou van der Will
'Vegan Comfort' biedt meer dan 100 plantaardige recepten die uitblinken in originaliteit: paddo-rendang, spicy gele curry met fopkip en spinazie of teriyaki-tofu-sateh uit de oven. Van troostrijke hoofd- en bijgerechten
... lees verder © Good Cook. Beeld: Milou van der Will