Spruitjes met bacon en knoflook
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 80 g eendenvet
- 200 g bacon of ontbijtspek van goede kwaliteit, grof gesneden
- 600 g spruitjes, gehalveerd
- 6 teentjes knoflook, in plakjes
- 60 ml kippenbouillon
- rasp van 1 citroen
- chilivlokken, voor erbij
Bereiden
Verhit het eendenvet in een grote, zware koekenpan op matig vuur. Doe de stukjes bacon erbij en blijf 4-6 minuten regelmatig roeren tot ze bruin beginnen te worden. Voeg de spruitjes en knoflook toe en bak ze ongeveer 2 minuten tot ze beginnen te verkleuren. Giet de kippenbouillon erbij en blijf ongeveer 15 minuten regelmatig roeren tot de spruitjes gaar zijn.
Strooi vlak voor het serveren de citroenrasp en, desgewenst, de chilivlokken erover. Perfect bij varkensvlees, kip of biefstuk.
Kookboek
Het recept 'Spruitjes met bacon en knoflook' is afkomstig uit het kookboek...
De paleo-chef
Pete Evans
Meer dan 100 heerlijke gluten-, tarwe- en lactose vrije recepten voor een goede gezondheid. Op zoek naar onbewerkte, duurzame producten vol... lees verder
© Uitgeverij CarreraSpruitjes tips
Reacties op dit recept
- Sjaak Waarom eendenvet en waar haal je 80 gram vandaan? Kan roomboter ook volstaan?