Spruitjes met bacon en knoflook

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 80 g eendenvet
  • 200 g bacon of ontbijtspek van goede kwaliteit, grof gesneden
  • 600 g spruitjes, gehalveerd
  • 6 teentjes knoflook, in plakjes
  • 60 ml kippenbouillon
  • rasp van 1 citroen
  • chilivlokken, voor erbij

Bereiden

Verhit het eendenvet in een grote, zware koekenpan op matig vuur. Doe de stukjes bacon erbij en blijf 4-6 minuten regelmatig roeren tot ze bruin beginnen te worden. Voeg de spruitjes en knoflook toe en bak ze ongeveer 2 minuten tot ze beginnen te verkleuren. Giet de kippenbouillon erbij en blijf ongeveer 15 minuten regelmatig roeren tot de spruitjes gaar zijn.

Strooi vlak voor het serveren de citroenrasp en, desgewenst, de chilivlokken erover. Perfect bij varkensvlees, kip of biefstuk.

Kookboek

Het recept 'Spruitjes met bacon en knoflook' is afkomstig uit het kookboek...

De paleo-chef

Meer dan 100 heerlijke gluten-, tarwe- en lactose vrije recepten voor een goede gezondheid. Op zoek naar onbewerkte, duurzame producten vol... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Spruitjes tips

Reacties op dit recept

  • Sjaak Waarom eendenvet en waar haal je 80 gram vandaan? Kan roomboter ook volstaan?