Spruitjes met sinaasappel en sesamzaad

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes, schoongemaakt (harde buitenste blaadjes verwijderd)
  • 2-3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zeer dunne reepjes schil en het sap van 1 onbehandelde sinaasappel
  • sap van ½ citroen
  • 2 eetlepels sesamzaad

Bereiden

Doe de spruitjes in een grote pan kokend gezouten water en kook ze 10 minuten, of tot ze zacht zijn. Laat goed uitlekken.

Verhit de olie in een koekenpan, voeg de spruitjes toe en stoof ze 10 minuten op middelhoog vuur, of tot een mes dat je erin steekt er gemakkelijk uit komt.

Voeg het sap van de sinaasappel en de citroen, de reepjes sinaasappelschil en het sesamzaad toe. Schud de pan zodat de spruitjes ermee bedekt worden.

Warm alles nog een paar minuten door zodat de smaken zich goed vermengen. Breng op smaak met zout en peper en serveer heet.

Opmerking

Sesamzaad komt uit India, maar wordt ook verbouwd op Sicilië. Je kunt er graan- en groentegerechten mee verrijken, brood en soepstengels mee coaten en er heerlijk krokante honingrepen mee maken. Sesamzaad wordt omwille van de smaak vaak licht geroosterd. Het is rijk aan vezels en minerale zouten, zoals magnesium, calcium, fosfor, silicium en ijzer, en het bevat veel B-vitaminen.

Kookboek

Het recept 'Spruitjes met sinaasappel en sesamzaad' is afkomstig uit het kookboek...

Eataly

Dit prachtige, uitgebreide kookboek bevat 300 van de beste recepten uit het hedendaagse Italiaanse koken. Fantastische en tegelijkertijd toegankelijke recepten en

... lees verder

© Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Food Editore / Piermichele Borraccia

Spruitjes tips