Spruitjes in sinaasappelboter
bereiden
Bevat per portie
95 kcal
6 g eiwit
5 g vet
6 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 25 g boter
- 2 theelepels shoarmakruiden
- 750 g kleine spruitjes, de stronkjes ingekruist
Bereiden
Rasp de helft van de sinaasappelschil. Snijd een dun stukje schil af en snijd dit in flinterdunne reepjes. Pers de sinaasappel uit.
Smelt de boter, schep de geraspte sinaasappelschil en de shoarmakruiden erdoor. Schep de spruitjes erdoor en voeg het sinaasappelsap en wat zout toe. Smoor de spruitjes in een gesloten pan op heel zacht vuur in ca. 20 minuten gaar. Schep ze af en toe om en voeg zo nodig een scheutje water toe.
Neem het deksel van de pan en verwarm de spruitjes al omscheppend tot het vocht verdampt is en de spruitjes alleen omhuld zijn door een glanzend laagje boter.
Het recept 'Spruitjes in sinaasappelboter' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Africa Studio | Shutterstock.com