Spruitjesgratin
bereiden
Bevat per portie
310 kcal
10 g eiwit
26 g vet
13 g koolhydraten
Ingrediënten
- 450 g verse spruitjes, gehalveerd
- 3 eetlepels boter
- 30 g amandelmeel
- 25 g + 3 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
- 125 ml slagroom
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet een bakblik van ca. 2 liter licht in.
Doe de spruitjes en 250 ml water in een magnetronbestendige kom. Dek de kom af en laat de spruiten in de magnetron op de hoogste stand in 5 minuten warm worden. Giet ze goed af en roer er daarna 1 eetlepel boter door.
Doe intussen het amandelmeel, 25 g kaas, ¼ theelepel zout en ¼ theelepel zwarte peper in een kleine kom. Doe de overgebleven 2 eetlepels boter bij het meelmengsel en snijd ze met twee vorken of in een deegblender in stukjes tot er een kruimelige massa ontstaat.
Verdeel de spruitjes over het bakblik. Giet de slagroom erover en bestrooi ze gelijkmatig met de kruimeltopping. Als laatste strooi je er de 3 overgebleven eetlepels kaas over.
Zet de gratin 20 minuten in de oven tot het gerecht goudbruin is en borrelt.
Kookboek
Het recept 'Spruitjesgratin' is afkomstig uit het kookboek...
Broodbuik 30 minuten (of minder) kookboek
William Davis
Dit kookboek bevat meer dan 200 gluten- en tarwevrije gerechten die altijd binnen 30 minuten (of minder) klaar zijn! Lezers krijgen een inleiding in het ABC van... lees verder
© Kosmos Uitgevers