Stamppot van spruitjes en tomaat
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 220 kcal
- 6 g eiwit
- 7 g vet
- 40 g koolhydraten
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 750 g aardappelen, in blokjes
- 750 g spruitjes, gehalveerd
- 150 ml kruidenbouillon
- 1 theelepel tijm
- 2 tomaten, in reepjes
Bereiden
Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui, aardappel en spruitjes even aan. Voeg de bouillon en tijm toe en stoof de aardappelen en spruitjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar.
Stamp de aardappelen en spruitjes grof door elkaar en schep de tomaatreepjes erdoor. Warm het geheel even goed door en laat het teveel aan vocht verdampen. Breng het stamppotje op smaak met zout en peper. Lekker met saucijsjes.
Bron
Het recept 'Stamppot van spruitjes en tomaat' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Food Photography for Biz | Shutterstock.com