Salade van verse tuinbonen
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 ingelegde citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 bosje koriander, fijngeknipt
- 1 kg verse tuinbonen (of 500 g tuinbonen uit de diepvries)
- 1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
- 1 handjevol groene olijven
Bereiden
Leg de citroen 5 minuten in een kommetje water om hem te ontzouten.
Roer in een pan de olie om met de knoflook, de koriander en wat zout. Roer er 1½ eetlepel water door.
Zet de pan op laag vuur en breng het mengsel tot net onder het kookpunt. Voeg de tuinbonen en het paprikapoeder toe. Kook de bonen 15-20 minuten.
Schep de bonen in een kom en garneer ze met reepjes ingelegde citroen en met de olijven.
Kookboek
Het recept 'Salade van verse tuinbonen' is afkomstig uit het kookboek...
De keuken van Marokko
Ghislaine Bénady & Najat Sefrioui
Najat en Ghislaine onthullen in 'De keuken van Marokko' de geheimen van hun familierecepten. Meer dan 90 recepten voor vlees, vis, cous-cous, bijgerechten, desserts
... lees verder © Uitgeverij Terra