Tuinbonen recepten
-
tip
Tuinbonen met pecorino
Vegetarisch, 10 min 8,0
-
tip
Salade van verse tuinbonen
Vegetarisch, 30 min 7,7
-
Ful medames: romige, pittige tuinbonen
Vegetarisch, 30 min 8,5
-
Gepureerde tuinbonen op toast
Vegetarisch, 15 min 7,5
-
Macco di fave (tuinbonenpuree)
Vegetarisch, 75 min 8,5
-
Roergebakken tuinbonen met aardappelpuree
Vlees, 15 min 7,9
-
Sperziebonen en tuinbonen in mayonaise
Vegetarisch, 15 min 7,9
-
Tarteletjes met tuinbonen, gember en geelwortel
Vegetarisch, 70 min 7,5
-
Tuinbonen met chorizo
Vlees, 20 min 7,5
-
Tuinbonen met gerookt varkensvlees
Vlees, 190 min 7,9
-
Tuinbonen met ham en munt van Onno Kleyn
Vlees, 20 min 7,6
-
Tuinbonen salade
Vegetarisch, 15 min 7,7
-
Tuinbonengalettes
Vegetarisch, 30 min 8,3
-
Tuinbonenpuree
Vegetarisch, 20 min 7,8
-
Tuinbonensalade met amandelen en gekonfijte citroen
Vegetarisch, 60 min 7,9
-
Tuinbonensalade met courgette, basilicumolie en ricotta
Vegetarisch, 30 min 8,5
Zie ook
Tuinbonen
Verse tuinbonen zijn de zaden van een vrij grote, viltachtige peul. Meestal zitten er 2-5 zaden in een peul. Ze zijn rijk aan vitamine B en C, mits u ze kort kookt natuurlijk. Verse tuinbonen zijn er volop in juni en juli; in mei en augustus is de aanvoer wat minder. Let er bij aankoop op dat de bonen niet te groot en stevig zijn. Reken 750 gram ongedopte bonen per persoon. Tuinbonen smaken uitstekend bij: rosbief, ossenhaas, varkenshaas, kalfsvlees, gegrilleerde kip, gekookte ham. Maar tuinbonen met gebakken spekjes zijn ook een delicatesse.
Tuinbonen bewaren en schoonmaken
Bewaar verse tuinbonen slechts enkele dagen in de koelkast. Dop de bonen vlak voor het bereiden om bruinkleuring te voorkomen. Dop ze door met de nagel op de midden naad te drukken en de boon uit de schil te duwen. Leg de gedopte bonen direct in zout water anders worden ze bruin van kleur.
[ Bron: 'Margriet kookboek' ]
[ Beeld: Milenberry | Shutterstock.com ]