Tuinbonen met pecorino
- 4 personen
- 10 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 g zeer jonge tuinbonen
- 200 g pecorino
- 60 ml extra vergine olijfolie van goede kwaliteit
- zeezoutvlokken
Bereiden
Dop de tuinbonen. Als ze heel jong zijn, hoeven ze niet geblancheerd en gepeld te worden.
Schaaf de pecorino over de bonen en sprenkel er olijfolie over. Bestrooi met zout en serveer.
Tip
Dit is een gerecht dat het beste in de lente gemaakt kan worden, wanneer de tuinbonen vers en jong zijn.
Kookboek
Het recept 'Tuinbonen met pecorino' is afkomstig uit het kookboek...
Lente in Sicilië
Manuela Darling-Gansser
In 'Lente in Sicilië' verkent Manuela Darling-Gansser het eiland in de lente, als het op haar mooist is. Het Siciliaanse eten is zoals het landschap: uitgesproken van... lees verder
© De Boekenmakers