Tarteletjes met tuinbonen, gember en geelwortel
- 30 stuks
- 70 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 g gedopte tuinbonen, vers of uit de diepvries
- 1 eetlepel olijfolie
- de geraspte schil en het sap van 1 limoen
- een stukje verse gember van 1 cm, fijngehakt
- 1 theelepel geelwortelpoeder
- voor het deeg
- 200 g bloem of patentbloem
- 90 g ijskoude boter, in blokjes
- 1 ei
- 20 ml ijskoud water
- voor de quichevulling
- 4 eieren
- 90 ml slagroom
- 250 ml kokosmelk
Voorbereiden
Meng de bloem met een snufje zout. Voeg de blokjes boter toe. Meng de boter zo snel mogelijk met je vingertoppen door de bloem tot het mengsel op fijn kruim lijkt. Voeg het met het water losgeklopte ei toe. Meng weer zo snel mogelijk met je handen tot een samenhangend deeg. (Je kunt dit karweitje ook in een keukenmachine doen.) Wikkel de bal deeg in plasticfolie en laat het deeg minstens 2 uur in de koelkast rusten.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Neem de bal deeg uit de koelkast. Plet het deeg iets door er zachtjes met een deegroller op te tikken. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol er het deeg op uit tot een rechthoek die zo groot is als de bakplaat. Prik het deeg hier en daar lichtjes in met een vork. Leg het deeg op de bakplaat en zet er een tweede bakplaat op. Bak het deeg 20 minuten voor in de oven. Neem het deeg dan uit de oven. Steek met een uitsteekvormpje cirkels uit het deeg en laat ze afkoelen.
Maak de quichevulling: doe de eieren, slagroom, kokosmelk en wat zout en peper in een kom en klop met een garde tot alles goed gemengd is.
Blancheer de tuinbonen in kokend, gezouten water. Giet de tuinbonen af en laat ze schrikken onder de koude kraan om het kookproces te stoppen en ze ook mooi heldergroen te houden.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit er de sliertjes limoenschil, fijngehakte gember en het geelwortelpoeder in. Giet er het uitgeperste limoensap bij en verhit al roerend tot een goudgele pasta. Schep deze pasta door de quichevulling. Breng op smaak met zout en peper. Schik 2 of 3 tuinbonen in elk siliconenvormpje. Giet de quichevulling over de tuinbonen. Bak ca. 20 tot 25 minuten in de oven.
Neem de mini custards uit de oven en laat ze afkoelen tot ze gestold zijn. Stort de afgekoelde, gestolde mini custards voorzichtig uit de vormpjes. Schik de mini custards op de voorgebakken deegcirkels. Bak de tarteletjes nog ongeveer 5 minuten af in de oven voor je ze gaat serveren.
Extra benodigd
Plasticfolie, bakvormpjes
Kookboek
Het recept 'Tarteletjes met tuinbonen, gember en geelwortel' is afkomstig uit het kookboek...
Tarteletjes, zoet & hartig
Catherine Kluger
Alle mini taartjes waar je maar van kunt dromen voor een stijlvol en heerlijk buffet. Schitterende tarteletjes vol van smaak, ongelofelijke combinaties... lees verder
© Good Cook