Tuinbonengalettes
bereiden
Bevat per portie
107 kcal
Ingrediënten
- 350 g tuinbonen (netto ca. 180 g)
- 3 bosuitjes, in ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- scheut witte wijn
- handje munt (10 g)
- 50 g Parmezaanse kaas
Bereiden
Dop de tuinbonen voor de eerste keer en kook ze gaar. Laat ze even afkoelen en dop ze voor de tweede keer. Zelfs een notoire tuinbonenhater in de aanhang vindt ze na deze aanpak lekker.
Smoor de bosuitjes met de knoflook in de witte wijn. Doe de tuinbonen erbij en laat ze met een deksel op de pan tien minuten garen. Meng het geheel met een staafmixer. Roer er de fijngesneden munt en de geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Bak er pannenkoekjes van.
Extra benodigd
Staafmixer
Opmerking
Verse tuinbonen moet je echt dubbel doppen, dan smaken ze aanzienlijk milder. Wij hadden op een dag tuinbonen uit de diepvries. Het voordeel daarvan is dat het een dopronde scheelt. Maar er gaat niks boven kakelverse tuinbonen! We gaan hier uit van verse.
Kookboek
Het recept 'Tuinbonengalettes' is afkomstig uit het kookboek...
Mooi mediterraan
Jansen & Jansen
Janine en Annemieke Jansen zijn al heel wat jaren enthousiaste pleitbezorgers van de oorspronkelijke Mediterrane levensstijl: afwisselend eten met veel vis, groenten en noten, eenvoudig en toch lekker. Op een heldere manier geven ze
... lees verder © Fontaine Uitgevers. Beeld: Janine Jansen