Tuinbonenpuree

20 lepels
bereiden

waardering 7,8obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g gedopte tuinbonen
  • 50 g pecorino sardo (of parmigiano)
  • 1 teentje knoflook, zo nodig de groene kiem verwijderd, geperst
  • ½ bosje munt
  • olijfolie

Bereiden

Kook de tuinbonen een paar minuten in kokend, gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder de koude kraan zodat ze hun kleur behouden.

Verwijder de korst van de pecorino en schaaf hem dan dun af met een dunschiller.

Meng driekwart van de tuinbonen met de knoflook, blaadjes munt (bewaar wat blaadjes voor het garneren) en de helft van de pecorino. Giet er in een dun straaltje olijfolie bij en meng tot je een puree hebt gekregen. Breng die op smaak met wat zout en peper.

Meng de hele tuinbonen (bewaar er een paar voor het garneren) door de puree en prak ze lichtjes grof met een vork.

Verdeel het mengsel over de lepels. Garneer met wat geschaafde pecorino en wat tuinbonen.

Kookboek

Het recept 'Tuinbonenpuree' is afkomstig uit het kookboek...

Amuse Italiano

Een boek vol recepten voor heerlijke buffetten of verrassende Italiaanse hapjes met smake-lijke mozzarella, basilicum, paprika, aubergine, gezouten kappertjes... lees verder

© Good Cook

Tuinbonen tips