Tuinbonensalade met amandelen en gekonfijte citroen
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg verse tuinbonen
- milde olijfolie
- 150 g blanke amandelen
- 1 gekonfijte citroen
- 2 eetlepels korianderzaad
- frisgroene olijfolie
Bereiden
Dop de helft van de tuinbonen. Maak de andere helft wel schoon, maar dop ze niet: snijd aan beide kanten de randjes en harde nerven eraf en snijd ze daarna (met peulenschil en al) in grove stukken. Stoom of kook de niet gedopte tuinbonen gaar in ca. 30 minuten; voeg na 10 minuten de gedopte tuinbonen toe. Laat goed uitlekken als ze gaar zijn.
Verhit een flinke scheut milde olijfolie en frituur de amandelen licht goudbruin. Laat uitlekken en hak grof. Verwijder het vruchtvlees van de gekonfijte citroen en snijd de schil in ragfijne reepjes. Stamp het korianderzaad grof. Meng de tuinbonen met de amandelen, de gekonfijte citroen en het korianderzaad en breng op smaak met de frisgroene olijfolie en zout.
Kookboek
Het recept 'Tuinbonensalade met amandelen en gekonfijte citroen' is afkomstig uit het kookboek...
Arabia bij je thuis
Nadia Zerouali & Merijn Tol
In 'Arabia bij je thuis' leggen Merijn en Nadia alles uit over typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die kennis brengen ze... lees verder
© Kosmos UitgeversTuinbonen tips
Reacties op dit recept
- Anky Heerlijke salade, ik heb tuinbonen uit de diepvries gebruikt, dus niet de schil, ingemaakte citroenen vorig jaar al eens gemaakt (aanrader, blijven heel lang bruikbaar), dus bij de hand. Lekker fris en prima bij een wat lichter hoofdgerecht. De komijn verbindt alles met elkaar.
- A.K. Ik heb net mijn moestuin opgedoekt. Maar dit recept gemaakt met diepvries gedopte tuinboontjes. Heerlijk recept en wordt opgenomen in de standaard familie receptuur. In tegenstelling tot voorgaand commentaar heb ik Ketoembar (gemalen koriander bolletjes) gebruikt en Palestijnse olijfolie. HEERLIJK