Geroosterde lente-ui met honing
bereiden
Ingrediënten
- 1 bos lente-uien
- ijswater
- 1 eetlepel geklaarde boter
- 2 eetlepels honing
- 5 takken verse jonge tijm
Bereiden
Was de lente-uien en blancheer ze 1 minuut in gezouten water. Laat ze schrikken met ijswater en laat even uitlekken. Halveer de lente-uien in de lengte en besmeer lichtjes met de geklaarde boter.
Leg de uien met de snijkant naar beneden op je barbecue en rooster ze ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Dresseer op een bord, sprenkel er de honing over en werk af met de tijm, peper en wat fleur de sel.
Extra benodigd
Barbecue
Tip
'Ik ben zelf imker, ik hecht dus heel veel belang aan de kwaliteit van honing. Ik heb de luxe dat ik altijd met mijn eigen honing kan werken, maar natuurlijk kan niet iedereen zijn eigen bijen houden. Ik raad je aan om eens op onderzoek te gaan in je buurt. Misschien is er ook wel een lokale imker? Artisanale honing is nog zoveel lekkerder dan de industriƫle variant.' - Seppe Nobels
Kookboek
Het recept 'Geroosterde lente-ui met honing' is afkomstig uit het kookboek...
Grillmasters
Seppe Nobels & Peter De Clercq
Een vurige culinaire wereldreis door negen landen met 70 creatieve, gevarieerde en soms ook rebelse BBQ-recepten van Grillmasters-chefs Seppe Nobels en Peter De Clercq. Met topingrediënten van bij ons op wereldse wijze klaargemaakt
... lees verder © Uitgeverij Lannoo