Witlof met gorgonzolasaus
2 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
165 kcal
10 g eiwit
10 g vet
9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 struikjes witlof
- 75 g gorgonzola, verkruimeld
- 50 ml melk
- ½ theelepel allesbinder
- 1 takje peterselie, fijngeknipt
Bereiden
Kook het witlof met weinig water en zout in ca. 15 minuten gaar.
Verhit intussen in een steelpan al roerend de gorgonzola met de melk. Roer er zoveel allesbinder door tot er een lichtgebonden saus ontstaat.
Schep de witlofstruikjes met een schuimspaan uit de pan op twee borden en schenk de saus erover. Strooi de peterselie erover.
Het recept 'Witlof met gorgonzolasaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Brent Hofacker | Shutterstock.com
Witlof tips
Reacties op dit recept
- geke Witlof met gorgonzolasaus heerlijk, ik ga het zeker nog eens klaarmaken. Dank je wel voor jullie heerlijk recept. Geke.
- HENNY Heerlijk recept, maar even onder de hele grill in de oven de kaas laten kleuren lijkt me nog lekkerder.