Witlof met gorgonzolasaus
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 165 kcal
- 10 g eiwit
- 10 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 struikjes witlof
- 75 g gorgonzola, verkruimeld
- 50 ml melk
- ½ theelepel allesbinder
- 1 takje peterselie, fijngeknipt
Bereiden
Kook het witlof met weinig water en zout in ca. 15 minuten gaar.
Verhit intussen in een steelpan al roerend de gorgonzola met de melk. Roer er zoveel allesbinder door tot er een lichtgebonden saus ontstaat.
Schep de witlofstruikjes met een schuimspaan uit de pan op twee borden en schenk de saus erover. Strooi de peterselie erover.
Bron
Het recept 'Witlof met gorgonzolasaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Brent Hofacker | Shutterstock.com