Witlof met honing en tijm
- 4 personen
- 10 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 stronkjes witlof
- paar takjes tijm
- klontje boter
- 25 g pijnboompitten
- 4 eetlepels vloeibare honing
Bereiden
Snij het kontje van de witlof en haal de blaadjes los. De binnenste blaadjes zijn wel erg klein; haal die niet uit elkaar, maar snij het complete hart in de lengte in vier parten. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Verhit wat boter in een wok. Doe de pijnboompitten erin en bak ze zachtjes lichtbruin. Doe de witlof, tijm en wat zout erbij en zet het vuur hoger. Bak al omscheppend in 4-5 minuten beetgaar. Voeg op het laatst de honing toe.
Tip
'Door blaadjes witlof te laten karamelliseren met boter en honing krijg je een mooi smaakcontrast met het lichte bittere dat witlof eigen is. Honing versuikerd? Zet de pot even tien tellen in de magnetron, of een minuut in een pannetje met kokend water en hij wordt weer vloeibaar. Handig is honing uit een knijpfles, die kun je rechtstreeks boven de pan houden.' - Karin Luiten
Kookboek
Het recept 'Witlof met honing en tijm' is afkomstig uit het kookboek...
Alles uit de kast
Karin Luiten
Je hebt meer in huis dan je denkt! Slim koken betekent minder boodschappen doen, minder eten weggooien maar vooral je creativiteit gebruiken bij het koken... lees verder
© Uitgeverij Becht