Roergebakken witlof met krieltjes en rookvlees
- 4 personen
- 15 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 310 kcal
- 17 g eiwit
- 17 g vet
- 24 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 450 g voorgekookte krieltjes
- 750 g witlof, in repen
- 1 theelepel tijm
- 100 ml kookroom (8% vet)
- 2 hardgekookte eieren, in stukjes
- 150 g rookvlees, in plakjes
Bereiden
Verhit de olie in een wok en bak de krielaardappeltjes op matig vuur 2 minuten. Doe het witlof met de tijm in de wok en roerbak tot de krieltjes gaar zijn.
Giet de kookroom erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit nog 1 minuut, schep de eieren en het rookvlees erdoor en serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Roergebakken witlof met krieltjes en rookvlees' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Licht
diverse auteurs
Tientallen verrassende recepten voor iedereen die extra op zijn gezondheid of gewicht wil letten. Van Geroosterde waldkornboterham met tomaat en avocadot tot... lees verder
© Inmerc