Roergebakken witlof met krieltjes en rookvlees

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,2
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 310 kcal
  • 17 g eiwit
  • 17 g vet
  • 24 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 g voorgekookte krieltjes
  • 750 g witlof, in repen
  • 1 theelepel tijm
  • 100 ml kookroom (8% vet)
  • 2 hardgekookte eieren, in stukjes
  • 150 g rookvlees, in plakjes

Bereiden

Verhit de olie in een wok en bak de krielaardappeltjes op matig vuur 2 minuten. Doe het witlof met de tijm in de wok en roerbak tot de krieltjes gaar zijn.

Giet de kookroom erbij en voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit nog 1 minuut, schep de eieren en het rookvlees erdoor en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Roergebakken witlof met krieltjes en rookvlees' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Licht

diverse auteurs

Tientallen verrassende recepten voor iedereen die extra op zijn gezondheid of gewicht wil letten. Van Geroosterde waldkornboterham met tomaat en avocadot tot... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (39 stemmen)

Witlof recept tips

Reacties op dit recept

  • everdienIk gebruik in plaats van rookvlees magere spekjes en laat dan de olie weg. In plaats van room gebruik ik alpro soya cuisine.

    reageren

  • JorijnOok niet verkeerd met wat mosterd door de room. Kan met veel soorten vlees, zelfs kip!

    reageren

  • BertIs dit gerecht aan te bevelen? Heb geen ervaring met gebakken witlof... en neem aan dat dit recept voor 4 personen is?

    • YvonBert, hij is zeker aan te raden, wij aten witlof altijd alleen uit de oven met ham en kaas (lusten geen gekookte of rauwe witlof hier) sinds papa dit recept hier in huis geïntroduceerd heeft vragen onze boys zelf nu vaker om deze witlof wok schotel?

    reageren

  • jannieLijkt me erg lekker, heb het opgeschreven en komt zeker aan de beurt. Maar in plaats van rookvlees neem ik vegetarische spekjes van de vega slager, die zijn net iets lekkerder dan van vivera.

    reageren

  • LexErg makkelijk en lekker! Ben geen fan van rookvlees, maar heb spekjes gebakken. Top.

    reageren