Witlof met kerrierettich
bereiden
Bevat per portie
160 kcal
Ingrediënten
- 2 struikjes witlof
- 4 eetlepels slagroom
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 theelepel mild kerriepoeder
- 1 stukje verse gember (ca. 2 cm), fijngehakt
- 3 eetlepels rijstazijn
- 1 rettich (ca. 400 g), grof geraspt
- 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
Bereiden
Snijd de harde kern uit de witlof, verwijder de buitenste blaadjes. Haal de blaadjes van de struiken los, was ze en laat uitlekken.
Klop de slagroom licht. Roer de beide soorten olie, het kerriepoeder en de gember erdoor. Breng op smaak met zout, peper en de rijstazijn. Schep de geraspte rettich door de dressing en laat de salade in de koelkast ca. 10 minuten op smaak komen.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
Vul de witlofblaadjes als bootjes met de kerrierettich en strooi de sesamzaadjes erover. Serveer op een grote schaal.
Variatietip
Gebruik voor een niet-Aziatische variant zonnebloemolie in plaats van sesamolie, citroensap in plaats van rijstazijn en peterselie in plaats van sesamzaadjes.
Kookboek
Het recept 'Witlof met kerrierettich' is afkomstig uit het kookboek...
Basic cooking 2
Sabine Sälzer & Sebastian Dickhaut
Hoe maak je een goede piccalilly? Welk nagerecht zet je je gasten voor? Wat is ook alweer gratineren? Waar haal je goede vis? 'Basic cooking 2' is precies wat... lees verder
© The House of Books