Groentestoofpot van wortelgroenten
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Scandinavisch
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g bietjes
- 200 g schorseneren
- 200 g knolselderij
- 200 g winterwortels
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels madras kerriepoeder
- 1 eetlepel bloem
- 100 ml room
- sap van een ½ limoen
- voor erbij
- fijngehakte peterselie
- schijfjes limoen
- gekookte rijst of granen
Bereiden
Schil alle wortelgroenten en snijd in even grote stukken van ca. 1,5 cm. Verhit de olie in een grote steelpan, voeg de ui, knoflook en kerriepoeder toe en fruit een paar minuten zachtjes. Voeg de biet toe en roer de bloem erdoor. Doe er 100 ml water bij en laat 5 minuten zacht stoven. Dan kan de rest van de groenten erbij, met zout en peper naar smaak.
Voeg 300 ml water toe en laat 10 minuten stoven, tot de groenten beetgaar zijn. Roer er dan de room en het limoensap door. Proef nog eens of het op smaak is en serveer met gehakte peterselie, een schijfje limoen, en met rijst of gekookte granen.
Opmerking
'Koken kun je niet overhaasten, maar dat betekent niet dat snel bereide maaltijden niet heerlijk kunnen zijn. Makkelijk klaar te maken gerechten zijn een must in een druk leven, dus als ik weinig tijd heb en een snelle en bevredigende maaltijd wil koken, kies ik voor deze stoofpot van wortelgroenten. 's Winters zorg ik dat mijn koelkast vol ligt met wortelgroenten; deze laten zich goed bewaren en er zijn onnoemelijk veel manieren om ze te bereiden. Behalve als hoofdgerecht is dit gerecht ook uitstekend geschikt als bijgerecht bij kip of koud vlees.' - Trine Hahnemann
Kookboek
Het recept 'Groentestoofpot van wortelgroenten' is afkomstig uit het kookboek...
Scandinavisch Comfort Food
Trine Hahnemann
De Deense kok en schrijfster Trine Hahnemann laat je zien hoe je met veelal biologische seizoensproducten heerlijke Scandinavische gerechten... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Columbus Leth