Indiase wortelpuree met koriander
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Bijgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
bevat per portie
- 90 kcal
- 2 g eiwit
- 8 g vet
- 5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels roerbakolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 kg winterwortels, in plakjes
- 100 ml kruidenbouillon
- 3 eetlepels koriander, fijngehakt
Bereiden
Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Bak het kerriepoeder heel even mee. Schep de wortelplakjes erdoor en voeg de bouillon toe. Smoor de wortel afgedekt in ca. 15-20 minuten zachtjes gaar.
Meng de wortel met vocht in de keukenmachine tot een gladde puree. Doe de puree terug in de pan en warm het geheel nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de koriander erdoor. Lekker bij lamsvlees of vis.
Extra benodigd
Keukenmachine
Bron
Het recept 'Indiase wortelpuree met koriander' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: AnjelikaGr | Shutterstock.com