Zuurkool met spekjes
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
115 kcal
8 g eiwit
9 g vet
2 g koolhydraten
Ingrediënten
- 100 g gerookte spekblokjes
- 500 g zuurkool, uitgelekt
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
Bereiden
Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit. Schep de spekjes op een bordje.
Schep de zuurkool met karwijzaad door het spekvet en smoor de zuurkool in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Strooi de spekjes en het bieslook erover.
Het recept 'Zuurkool met spekjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Dani Vincek | Shutterstock.com
Zuurkool tips
Reacties op dit recept
- peter. Waarom staat de hoeveelheid aardappel voor bij de zuurkool er niet bij?
-
Huub
Dit recept is veel te zout. Misschien is het beter om eerst de zuurkool in water te ontzouten of even op te koken. Nu krijgt dit recept van mij geen voldoende.
- Johan Er zit helemaal geen zout in het recept anders... Degene die het recept heeft geschreven kan er ook niks aan doen dat je zuurkool met te veel zout hebt gekocht Huub!
- Jan Ik had het niet beter kunnen verwoorden Johan!
- Manon Zuurkool met spekjes, lang niet gehad, maar wat was het weer heerlijk! Ik zeg: laat het maar een tijdje flink vriezen, dan kan ik het gemis een beetje inhalen ;)
- harry De spekjes eerst even in kokend water scheelt heel veel zout!
- ava Heel erg lekker! top! Vooral de zuurkool is erg lekker!