Tomaten- en chilipeperchutney
bereiden
Ingrediënten
- 6-8 Romatomaten, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2-3 kleine, gemiddeld hete chilipepers, zoals Ají Limo of Ají Amarillo, fijngehakt
- 70 g rietsuiker (of geleisuiker voor een dikkere consistentie)
- 50 ml appelciderazijn of wittewijnazijn
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel geraspte verse gember
- ¼ theelepel gemalen kaneel
- mespunt gemalen steranijs, naar wens
Bereiden
Breng alle ingrediënten in een steelpan aan de kook en laat onafgedekt circa 40 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Meng met een staaf- of handmixer tot een gladde massa zodra het mengsel wat is ingedikt.
Giet in warme, schone potten en sluit dichtdicht af. Laat afkoelen, zet de potten in de koelkast en wacht 1-2 weken met proeven.
Extra benodigd
Staafmixer
Opmerking
Deze frisse, kleurrijke chutney past perfect bij currygerechten, maar is ook heerlijk op een broodje kaas of een hotdog.
Kookboek
Het recept 'Tomaten- en chilipeperchutney' is afkomstig uit het kookboek...
Chilipeper
Mark Wilcox
Chilipepers kun je kweken in de vensterbank, op het balkon of in de kas - van mild fruitige tot waanzinnig hete pepers. Dit boek vertelt je onder meer wat de beste verzorging is, hoe je je eigen zaden wint en hoe je de planten laat overwinteren
... lees verder © Uitgeverij Becht