Appel-wortel compote met kaneel en acaciahoning
bereiden
Ingrediënten
- 800 g waspenen
- 1 grote appel
- 3 theelepels acaciahoning
- 50 g donkerbruine rietsuiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- een snufje kaneelpoeder
- een snufje gemalen foelie
Bereiden
Schil de waspenen en snijd ze in ronde plakjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Kook de plakjes waspeen 12 minuten in een stoommand boven een beetje water in een snelkookpan.
Doe de gare wortels in een pan. Schep er de stukjes appel, de honing, beide soorten suiker, kaneel, foelie en 125 ml water door. Breng aan de kook. Laat dan onder regelmatig roeren 15 minuten koken op hoog vuur. Giet er zo nodig beetje voor beetje extra water bij en kook tot de appel en wortel volledig gaar zijn. Zorg dat er altijd een bodempje water in de pan zit. Deze compote kookt heel snel aan.
Laat afkoelen. Pureer met een staafmixer of in een blender. Serveer koud.
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Variatietip
Strooi vlak voor het serveren stukjes pecannoot over de compote. Je kunt in plaats van foelie ook een snufje geraspte nootmuskaat gebruiken.
Tip
Deze compote is de volgende dag nog lekkerder.
Kookboek
Het recept 'Appel-wortel compote met kaneel en acaciahoning' is afkomstig uit het kookboek...
Compote, genieten van vruchtenmoes
Ilona Chovancova
Dit boek vertelt je alles dat je wilt weten over compotes en hoe je zelf de lekkerste maakt - om even van te proeven, of om dik op een snee brioche te smeren, of... lees verder
© Good Cook