Vuurdoorncompote

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g vuurdoorn
  • 4 mandarijnen
  • 75 g suiker
  • 1 eetlepel vloeibare honing

Bereiden

Was de bessen en rits ze van de steeltjes, snijd de mandarijnen in stukken.

Doe de vuurdoornbessen en mandarijnen in een pan en voeg zoveel water toe tot ze net onderstaan. Kook bessen en mandarijnen in 15 minuten gaar en zeef ze door een zeef of passeerzeef.

Doe de bessensaus terug in de pan, voeg suiker en honing toe en laat alles zonder deksel zachtjes inkoken tot de compote de juiste dikte heeft. Proef en voeg zo nodig nog wat extra honing toe.

Extra benodigd

Zeef of passeerzeef

Tip

Serveer de compote warm of koud bij de kastanjepaté, met belegen kaas of bij een dessert.

Opmerking

Om de mooie kleur van de bessen te behouden en de zure smaak te versterken voeg je mandarijnen toe aan de vuurdoorncompote.

Kookboek

Het recept 'Vuurdoorncompote' is afkomstig uit het kookboek...

Wildoogst

Verse wilde planten zijn zo lekker en bijzonder van smaak dat er geen ingewikkelde recepten nodig zijn om ze klaar te maken! In 'Wildoogst' laat Elsje Bruijnesteijn zien waar de wilde planten groeien en welke lekkere en eenvoudige vegetarische gerechten

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Compote tips