Vuurdoorncompote
bereiden
Ingrediënten
- 500 g vuurdoorn
- 4 mandarijnen
- 75 g suiker
- 1 eetlepel vloeibare honing
Bereiden
Was de bessen en rits ze van de steeltjes, snijd de mandarijnen in stukken.
Doe de vuurdoornbessen en mandarijnen in een pan en voeg zoveel water toe tot ze net onderstaan. Kook bessen en mandarijnen in 15 minuten gaar en zeef ze door een zeef of passeerzeef.
Doe de bessensaus terug in de pan, voeg suiker en honing toe en laat alles zonder deksel zachtjes inkoken tot de compote de juiste dikte heeft. Proef en voeg zo nodig nog wat extra honing toe.
Extra benodigd
Zeef of passeerzeef
Tip
Serveer de compote warm of koud bij de kastanjepaté, met belegen kaas of bij een dessert.
Opmerking
Om de mooie kleur van de bessen te behouden en de zure smaak te versterken voeg je mandarijnen toe aan de vuurdoorncompote.
Kookboek
Het recept 'Vuurdoorncompote' is afkomstig uit het kookboek...
Wildoogst
Elsje Bruijnesteijn
Verse wilde planten zijn zo lekker en bijzonder van smaak dat er geen ingewikkelde recepten nodig zijn om ze klaar te maken! In 'Wildoogst' laat Elsje Bruijnesteijn zien waar de wilde planten groeien en welke lekkere en eenvoudige vegetarische gerechten
... lees verder © Uitgeverij Terra