Eendenborst met cranberrydressing
bereiden
Ingrediënten
- 500 g witlof
- 1 bosje rucola
- 2 eendenborstfilets
- olijfolie
- voor de dressing
- 100 ml rode wijn
- 100 g suiker
- 1 zakje cranberry's (ca. 350 g) of 1 potje cranberrycompote
- 1 eidooier
- 1 theelepel wittewijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels bouillon
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiden
Doe voor de dressing de wijn, suiker en cranberry's in een pan. Breng aan de kook en laat het ca. 10 minuten pruttelen (of gebruik een potje cranberrycompote).
Meng met de staafmixer de eidooier met azijn, mosterd en bouillon. Schep er 2 eetlepels compote door. Mix er de olie door tot de dressing gaat binden.
Pluk de blaadjes van de witlof los, was en droog ze. Was en droog de rucola. Snijd de grote blaadjes een keer doormidden. Vermeng de rucola met de witlof.
Verwarm de olijfolie en bak de eendenborst 5 minuten op kant van de huid. Draai om en bak de andere kant 1 minuut. Snijd de eendenborst in hele dunne plakjes.
Verdeel de witlof en de rucola over vier borden. Schik de plakjes eend erop. Schep er de dressing omheen of serveer apart.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Eendenborst met cranberrydressing' is afkomstig uit het kookboek...
Salades!
Thea Spierings
In 'Salades!' vind je maar liefst 80 frisse en toegankelijke recepten; van de traditionele klassiekers tot nieuwe wereldse smaken. Salades zijn er voor elke... lees verder
© Caplan BooksEendenborst tips
Reacties op dit recept
- Siem In kleinere porties is dit een perfect voorgerecht.
- Gisèle Nooit enige vorm van vet gebruiken bij eendenborst, er komt vanzelf genoeg vet uit!