Eendenborst met wilde rijst

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g wilde rijst
  • 2 theelepels olie
  • 50 g grof gehakte pecannoten
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 65 g witte langkorrelige rijst
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 2 eendenborsten
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • voor de dressing
  • 80 ml olijfolie
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 theelepels walnotenolie
  • 1 eetlepel gehakte ingelegde gember

Bereiden

Meng voor de dressing alle ingrediënten en breng op smaak, Zet hem weg.

Doe de wilde rijst in een pan met 300 ml water. Breng dat aan de kook en laat de rijst afgedekt in 30 minuten gaar koken. Giet de rijst af.

Verhit intussen in een grote koekenpan de olie en bak daarin de pecannoten al roerend goudbruin. Voeg het kaneelpoeder en een snufje zout toe en bak nog 1 minuut.

Breng in een grote pan water aan de kook. Doe de witte rijst erin en laat deze in 12 minuten gaar koken (roer regelmatig). Giet de rijst af en meng hem in een grote, ondiepe kom met de wilde rijst en pecannoten. Voeg de peterselie en lente-ui toe. Schenk de helft van de dressing erover en schep goed door elkaar.

Leg de eend met het vel naar beneden in een koude koekenpan en zet hem op hoog vuur. Bak hem in 5 minuten krokant; keer de eend en bak hem nog 5 minuten. Schenk overtollig vet uit de pan en voeg de rest van de dressing en de sinaasappelrasp toe. Breng het geheel aan de kook.

Leg de eend op een bord en snijd het vlees in schuine plakken. Geef er de rijst bij en druppel er wat kookvocht over.

Kookboek

Het recept 'Eendenborst met wilde rijst' is afkomstig uit het kookboek...

Eten met vrienden

Dit boek bevat alle recepten die nodig zijn om uw vrienden een onvergetelijk etentje voor te schotelen, van snacks en voorgerechten tot tongstrelende vlees- en... lees verder

© De Lantaarn

Eendenborst tips