Gerookte eendenborst carpaccio met chutney van kweeperen
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 250 g kweeperen, in kleine stukjes
- 1 kleine ui, in dunne ringen
- 2 kardemompeultjes
- ½ kaneelstokje
- 1 cm verse gember, fijngehakt
- geraspte schil van ½ citroen
- 2 eetlepels sherry- of witte balsamicoazijn
- 100 g suiker
- 2 eetlepels olijfolie
- vruchtensap
- 150 g veldsla of slamelange
- 350 g gerookte eendenborst, in plakjes
Bereiden
Breng de kweeperen met de ui, kardemom, kaneelstokje en gember, citroenschil en azijn aan de kook en laat alles zachtjes 5 minuten koken. Voeg de suiker toe en breng opnieuw aan de kook. Laat de chutney nog 5 minuten zachtjes koken en daarna afkoelen.
Meng in een ruime kom 3 eetlepels chutney met de olijfolie en zoveel vruchtensap of water tot het een smeuïge dressing is. Breng op smaak met zout en peper en schep de sla luchtig door de dressing.
Spreid de plakjes eendenborst over zes borden uit. Leg in het midden een toef sla. Verdeel de rest van chutney in kleine toefjes over de eendenborst.
Het recept 'Gerookte eendenborst carpaccio met chutney van kweeperen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Krysanov Maxim | Shutterstock.com