Fazant met kastanjes, nieuwe aardappelen, cranberry's en kool

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 fazanten
  • 2 uien, grof gehakt
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 6 jeneverbessen
  • 12 nieuwe aardappelen, gehalveerd
  • 175 g voorgekookte en ontvelde kastanjes
  • 450 ml wild- of rundvleesbouillon
  • 150 ml krachtige rode wijn
  • 115 g cranberry's
  • 175 g savooiekool, gesnipperd
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C / gasovenstand 4.

Verhit de olijfolie in een stoofpan, leg de fazanten erin en bak ze rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart. Doe de uien in de pan en bak in ongeveer 8 minuten zacht en goudbruin.

Voeg het laurierblaadje, tijm, jeneverbes, nieuwe aardappelen en kastanjes toe en roer door elkaar. Doe de fazanten er weer bij, met de borst naar boven. Giet de bouillon en wijn rond de fazanten, dek de pan af en breng aan de kook. Zet in de oven en bak 25 minuten.

Haal de fazanten uit de pan en laat ze rusten. Zet de pan op het vuur. Voeg de cranberry's, kool en sinaasappelrasp en -sap toe en kook het 10 minuten op een middelhoog vuur.

Snijd de fazanten en doe het vlees terug in de pan. Breng op smaak en serveer in voorverwarmde kommen.

Tips

De botjes en drumsticks van de fazanten kunnen goed worden gebruikt om soep mee te maken. Voeg maïzena opgelost in koud water toe voor een dikkere saus en laat een paar minuten zachtjes sudderen om in te dikken.

Kookboek

Het recept 'Fazant met kastanjes, nieuwe aardappelen, cranberry's en kool' is afkomstig uit het kookboek...

Het diabetes kookboek

Antony Worrall Thompson

Een gezond diabetesdieet betekent gevarieerd eten, meer groenten en vezels, minder eiwitten, en oog voor verborgen suikers. Dit boek laat met 200 wereldse... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Fazant recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!