Gebraden kip met salievulling
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 ui, fijngesnipperd
- olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 grote scharrelkip
- voor de vulling
- 250 g varkensgehakt
- 12 blaadjes salie
- 75 g briochekruimels
- 75 g gezouten boter
Bereiden
Fruit de ui in wat olijfolie tot ze zacht en zoet is. Doe de gehakte knoflook erbij en laat nog 2 minuten bakken.
Meng alle ingrediënten voor de vulling en stop ze in de buikholte van de kip.
Wrijf de gevulde kip in met olijfolie en peper en zout en braad ze 50 à 60 minuten in een oven op 200 °C. Gaar voor een goudbruin krokant vel de kip iets korter in een hetere oven.
Laat de kip 15 minuten rusten en serveer met geroosterde seizoensgroenten.
Kookboek
Het recept 'Gebraden kip met salievulling' is afkomstig uit het kookboek...
Kip op het menu
Luc Hoornaert en Kris Vlegels
Luc Hoornaert neemt je mee op een reis rond de wereld in 60 kipgerechten: hoe maken topchefs kip klaar, wat zijn de klassieke kipgerechten en welke
... lees verder © Uitgeverij Lannoo