Gebraden kip met salievulling

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 grote scharrelkip
  • voor de vulling
  • 250 g varkensgehakt
  • 12 blaadjes salie
  • 75 g briochekruimels
  • 75 g gezouten boter

Bereiden

Fruit de ui in wat olijfolie tot ze zacht en zoet is. Doe de gehakte knoflook erbij en laat nog 2 minuten bakken.

Meng alle ingrediënten voor de vulling en stop ze in de buikholte van de kip.

Wrijf de gevulde kip in met olijfolie en peper en zout en braad ze 50 à 60 minuten in een oven op 200 °C. Gaar voor een goudbruin krokant vel de kip iets korter in een hetere oven.

Laat de kip 15 minuten rusten en serveer met geroosterde seizoensgroenten.

Kookboek

Het recept 'Gebraden kip met salievulling' is afkomstig uit het kookboek...

Kip op het menu

Luc Hoornaert neemt je mee op een reis rond de wereld in 60 kipgerechten: hoe maken topchefs kip klaar, wat zijn de klassieke kipgerechten en welke

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Gebraden kip tips