Gevulde kipfilet met ricotta en basilicum
bereiden
Ingrediënten
- 150 g ricotta
- 30 g pijnboompitten
- 5 takjes basilicum, fijngeknipt
- 600 g scharrelkipfilet (1 kipfilet per persoon)
- 12 halfgedroogde tomaten
- 2 theelepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Meng de ricotta met de pijnboompitten en breng het mengsel op smaak met fleur de sel en peper. Voeg basilicum toe aan het ricottamengsel.
Snijd de kipfilets aan de zijkant in. Vul de kipfilets met het basilicum-ricottamengsel en voeg per kipfilet 3 halfgedroogde tomaten aan de vulling toe. Bind de kiprolletjes met touw op.
Neem 8 vellen bakpapier en leg ze per twee op elkaar. Bestrijk steeds het bovenste vel met behulp van een bakkwastje met olijfolie. Leg op elk dubbel vel bakpapier een gevuld kiprolletje, schenk er een straaltje olijfolie over en vouw het bakpapier hermetisch dicht.
Bak de papillotes ongeveer 20 minuten in de oven.
Extra benodigd
Keukengaren, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Gevulde kipfilet met ricotta en basilicum' is afkomstig uit het kookboek...
Papillotes
Sandra Mahut
Koken in pakketjes van bakpapier: 'Papillotes' onthult alle geheimen van deze verrassend makkelijke kooktechniek. Papillotes zijn gezond, snel te maken en vooral heel
... lees verder © Uitgeverij Terra