Gegrilde kalkoenburgers
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 flinke ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 60 g havervlokken
- 400 g kalkoengehakt
- 1 wortel, geraspt
- 3 eetlepels grof gehakte platte peterselie
- 1 scharrelei, losgeklopt
- 8 grote bladeren witte kool, rodekool of ijsbergsla
Bereiden
Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de ui een paar minuten zodat het rauwe eraf is. Je kunt ze ook iets langer bakken, totdat ze glazig zijn en van kleur beginnen te veranderen. Voeg de knoflook toe, fruit die een minuutje mee.
Voeg de havervlokken toe; zijn jouw havervlokken erg grof en groot, hak ze dan eerst iets kleiner. Bak de havervlokken 2 minuten en laat het mengsel afkoelen in een kom.
Voeg het kalkoengehakt, de geraspte wortel, de fijngehakte peterselie en het ei aan het afgekoelde mengsel toe, kruid met een flinke snuf zeezout en meng het geheel goed met je handen. Vorm er 8 hamburgers van, druk ze goed aan.
Bestrijk iedere kalkoenburger met een beetje extra olijfolie en bak ze in een grill- of koekenpan in 4-6 minuten aan iedere kant gaar. Strooi er naar smaak nog een beetje zout over.
Serveer de burgers op de kool- of slabladeren voor een frisse look.
Variatietip
Je kunt in plaats van kalkoengehakt ook kalkoenfilets (of kipfilets) gebruiken, maal ze dan fijn in de keukenmachine.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde kalkoenburgers' is afkomstig uit het kookboek...
Eet jezelf mooi, slank & gelukkig kookboek
Amber Albarda
In dit kookboek geeft Amber Albarda talloze essentiële gezondheidstips en trakteert ze je uiteraard op verrassend lekkere recepten. Aan de hand van bijna 70
... lees verder © Unieboek Spectrum