Kalkoen cordon bleu met een sesamkorstje
bereiden
Bevat per portie
335 kcal
41 g eiwit
17 g vet
5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 kalkoenfilets (à 150 g)
- 1 plak achterham
- 1 plak belegen kaas
- 1 ei
- 2½ eetlepel paneermeel
- 1 eetlepel sesamzaad
- 25 g boter
Bereiden
Leg de kalkoenfilets op een plank en sla ze iets platter. Bedek 1 filet met de plak ham en de plak kaas. Snijd de ham en de kaas bij, zodat de plakken iets kleiner worden dan de filet. Leg de andere kalkoenfilet erop en druk beide delen stevig op elkaar. Halveer de dubbele filet. Steek de op elkaar gelegde helften vast met cocktailprikkers. Bestrooi ze met zout en peper.
Klop in een diep bord het ei los. Meng op een plat bord het paneermeel en de sesamzaadjes door elkaar. Haal de kalkoenfilets eerst door het ei en wentel ze daarna door het paneermengsel. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalkoenfilets in ca. 20 minuten zachtjes goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
Extra benodigd
Cocktailprikkers
Het recept 'Kalkoen cordon bleu met een sesamkorstje' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Iova Mihai | Shutterstock.com