Kalkoenrolletjes met paprika, chorizo en dragon
bereiden
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 1 bosje dragon
- 40 g chorizo, in blokjes gesneden
- 4 dunne kalkoenfilets (400 g)
Bereiden
Snijd de paprika's in reepjes. Doe ze in een magnetronbestendige schaal en dek af met magnetronfolie. Zet 8 minuten in de magnetron (900 W) of tot de paprikareepjes zacht zijn. Op deze manier garen de paprika's in hun eigen vocht. Pureer de paprikareepjes met de blaadjes dragon en de chorizo-blokjes in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de kalkoenfilets op een rechthoekig stuk vershoudfolie, bestrooi ze met peper en zout, bestrijk ze met de paprikapuree en rol ze strak op. Draai de uiteinden van de folie strak aan voor stevige rollen. Leg ze op het draaiplateau van de magnetron en gaar ze in 6 minuten (800 W) of gaar de rolletjes 15 minuten in kokend water op hoog vuur. Verwijder de folie. Serveer ze warm of koud.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
Vraag de slager of poelier om de kalkoenfilets goed plat te slaan, dan zijn ze breder en rollen ze makkelijker op.
Kookboek
Het recept 'Kalkoenrolletjes met paprika, chorizo en dragon' is afkomstig uit het kookboek...
Snel klaar
diverse auteurs
Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Weight Watchers bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd op tafel kunt toveren
... lees verder © Uitgeverij Lannoo