Kalkoenrolletjes met salie
bereiden
Ingrediënten
- 4 dunne kalkoenoesters
- 4 dunne plakken pancetta of gerookte boerenham
- 1 bolletje mozzarella, in plakjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 verse salieblaadjes
- 4 eetlepels Marsala
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Plet de kalkoenoesters met behulp van een vleeshamer of een deegroller. Bestrooi elke kalkoenoester royaal met zout en peper. Leg dan op elk 1 plak pancetta en 1 plakje mozzarella. Rol de kalkoenoesters dan netjes op. Leg een salieblaadje op elk kalkoenrolletje. Zet de rolletjes vast met een cocktailprikker.
Knip voor de papillotes 8 stukken vetvrij papier uit en leg die in stapeltjes van twee op elkaar. Neem een kwastje en bestrijk elk bovenste stuk papier met een beetje olijfolie.
Leg elk kalkoenrolletje op een stuk papier. Schep een eetlepel Marsala over elk kalkoenrolletje. Strooi er nog wat fleur de sel en gemengde peper over en vouw de pakjes dan zorgvuldig dicht. Laat de papillotes 12 minuten stomen in de oven.
Extra benodigd
Vetvrij papier
Kookboek
Het recept 'Kalkoenrolletjes met salie' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke ovengerechtjes à la papillotes
Sandra Mahut
Je maakt niets zo snel in de keuken als papillotes. In dit boek vind je originele recepten voor ovengerechtjes met vlees, groenten en natuurlijk ook... lees verder
© Good Cook