Kalkoenschnitzel met koriander
bereiden
wachten
Bevat per portie
190 kcal
23 g eiwit
11 g vet
0 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 kalkoenborstfilets (à ca. 100 g)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 eetlepels citroensap
- 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
- 4 eetlepels koriander, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiden
Halveer de kalkoenfilets en sla er met een deegroller tussen twee stukken huishoudfolie platte schnitzels van.
Roer de knoflook, het citroensap, de ketoembar en de helft van de koriander door elkaar. Bestrijk de kalkoenschnitzels met dit mengsel en laat ze een half uur liggen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in ca. 6 minuten bruin en gaar. Leg de schnitzels op vier warme borden. Bestrooi ze met zout en peper. Schep het bakvet erover en strooi de rest van de koriander erover. Lekker met posteleinsalade en rijst.
Extra benodigd
Deegroller, huishoudfolie
Het recept 'Kalkoenschnitzel met koriander' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Goskova Tatiana | Shutterstock